13 Şubat 2016 Cumartesi

Pemberley'den Mektuplar

Kitap Adı: Pemberley’den Mektuplar
Yazar: Jane Dawkins
Sayfa Sayısı: 188
Okuduğum Yayınevi: Bilge Kültür Sanat
Basım: 1 / 2011

Jane Austen ünlü romanı Aşk ve Gurur’u (Orjinal adı Pride and Prejudice) duyan ve okuyan ya da onlarca uyarlamasından herhangi birine denk gelen oldukça insan vardır. Bu kitap da Jane Austen’ın Aşk ve Gurur romanına hayran kalmış ve hikayenin sonunda acaba neler oluyor diyen Jane Dawkins tarafından kaleme alınmış.

Kitap Elizabeth Bennet’in orjinal kitaptaki son adıyla Bayan Darcy’nin biricik kardeşi Jane’e bir yıl boyunca yazdığı mektuplardan oluşuyor. Bayan Darcy’nin Pemberley’e ilk geldiğinde hissettiklerini, Bay Darcy’nin ona yaklaşımını ve aralarındaki bir yıl boyunca ilişkiyi ve Bay Darcy’nin kardeşi Georgiana’nın geleceğini Jane Austen’ın tutumuyla ve bakış açısıyla anlatmaya çalışmış. Öyle ki Jane Austen severler kitapta onunla ilgili şeyler bulabilirler.

Kitabın okunması hızlı, anlatımı ise sıkıcı değil, fakat Austen’ın diline benzer ancak onun cümleleri kadar derin değil cümleler. Yazar Elizabeth’in karakterini elinden geldiğince mektuplarda yansıtmış ve onun nüktedan, eğlenceli anlatımını kullanmış.

Aşk ve Gurur’dan sıkılmayan, Pemberley’de sonraki bir yıl neler olduğunu çok merak eden, Bay Darcy’nin karşılıksız hayranları bu kitabı okurken eminim beğenecekler. 
İyi okumalar:)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder